четвртак, 26. април 2012.

Svi po jedan osmeh..i to na belom velikom tanjiru

Dugo vec ne pisem..nekako ne postizem. Vremena sve manje ili se vec toliko ubrzalo, a ja nikako da se usaglasim. Neki se cak i sekiraju sto toliko stvari zapocinjem, pa se i ljute sto nikako da stvari zavrsim ili bar odrzim kontinuitet..Od tolikog zvocanja, prosto nisam mogla da se ne zapitam. Dokle cu da se merim prema drugima i da se uporedjujem trazeci savrsen recept za moj zivot?

Evo jednom za sve: ne znam koliko imam kilograma, ali znam da me zavodnicki gledaju gde god se pojavim (dobro neki bas i vise podviruju) i znam da volim kako izgledam i otkad se ne brinem da li imam koje kilo vise, nemam niti jedno viska!! :) Zelim to svima..Ljubav prema sebi, svom telu oslobadja od drustvenog pritiska..i telo nadje samo svoj balans..

Zato od sada..mislim samo na to koliko jedem zdravu i ukusnu hranu..hranu koja mom telu daje energiju i odrzava vitalnost..

Posluzite se s ljubavlju!

Čorba od sočiva


200gr crvenog sočiva, 250gr seckanom povrca (kao za djuvec) svežeg ili zamrznutog
kašičica provincijskog bilja..175ml belog vina..i sve kuvati sa kockom (za povrcne supe).
Tek nakon sto prokljuca zaciniti biljem...ostaviti da krcka jedno 20 min.. posto je socivo tvrdo, ja volim da ga potopim pre kuvanja bar jedno 2h.. lakse se skuva. Corbu sipati u blender..izmiksati do žitke mase, pa vratiti u šerpu da ponovo proključa. Lepo ide uz kasiku pavlake i malo aleve paprike.. tost od integralnog hleba.