уторак, 24. мај 2011.

Kvantitativna analiza

Ipak sad moram da stanem na vagu. Dosta je vise onih opravdanja "ove famerice ne mogu da zakopcam, znaci tu sam negde oko 65", ah ne..evo sok stize. Imam celih 70kg!!! Na visinu od svega 171cm ..srce sve brze lupa..oh pa to je viska dobrih 10!!

Preznojavam se, ali ipak dolazim do svog BMI indeksa..nije dobar, ali ipak jos uvek podnosljiv..bar jedna dobra vest danas!!

BMI: (visina)1,71x (visina)1,71=(A) 2,92; 70 (tezina)/2,92 (A) =24 BMI

Kada BMI predje 27 znak je da prelazimo u onu grupu ljudi kod kojih su masne celije zbog preopterecenosti krenule sa deobom..sto u prevodu znaci da nam postaje sve teze da se vratimo na svoju uobicajnu tezinu jer sad umesto 2 imamo 4 masne celije u telu i iako mrsamo taj broj je i dalje 4. One nikada nece nestati, vec ce se samo malo smanjiti..sto i dalje znaci da smo u obimu i dalje iznad "devojacke" kilaze.

Evo jos malo matematike..
Zapanjila me je cinjenica koliko kalorija gubimo samo ako promenimo temperaturu vode, namirnica koje konzumiramo.
Pazi sad!! :)
- ako pijemo 2l vode koja ima 10c teramo nase telo da se bori sa hladnocom i da pokusa da se utopli, a za taj napor gubimo 60 kcal.
- Ako sisamo bar 6 kockica leda dnevno, u novnom izlasku ovo jos moze da bude dodatak seksipilu i da se broj izgubljenih kalorija na ovu aktivnost uveca na dodatno preznojavanje - bez seksa to je jos 60 kalorija
- 2-minutno tusiranje sa vodom na temperaturi 25c - 100 kcal
- Zimi setnja bez termalnog donjeg vesa, dodatnih dzempera - jos 100 kcal.

Podvucemo crtu i eto 420 kcal!! Pa to je dovoljno za jednu poslasticu (kada za nju dodje vreme)


Нема коментара:

Постави коментар