среда, 25. мај 2011.

Voda

Razlicita su misljenja o tome koliko vode nam je neophodno tokom dana. Uvek se nadje neki autoritet da nam kaze sutprotno od onoga sto smo culi juce..

Ako svedemo na sledece: sve sto dijetom od masti rastopimo moramo necim i da speremo inace ce nase telo postati jedan veliki kontejner za otpad.

Vodu pijem i pre jela, i tokom jela i posle jela. Neophodna je da dopuni zeludac i su sto kracem roku odmoguci nasem digerstivnom traktu da odreaguje i da posalje signale mozgu "Nisam Vise Gladna". Cesto se tokom dijete javljaju i simptomi kao sto su_ neprijatan zadah i suva usta..voda ce to sve resiti! U sto vecim kolicinama je koristim bolje mi prociscava bubgrege, jete da cesce uriniram, ali to je odlican nacin da se solobodim toksina.

Bez dovoljnog unosa vode svi toksini ce ostati u telu i potpuno ce se blokirati gubitak kilaze i sav trud ce biti uzaludan!!To je takojer ljudski motor koji sagoreva masti tokom dijete funkcionise kao  pec na drva. Sva spaljena energija izbacuje energiju i otpad. Ako se otpad redovno ne cisti kroz bubrege, oni ce ga akumulirati i, pre ili kasnije, prekinuti asgorevanje, odnosno nema daljeg gubitka kilograma.

U fazi kada se unose samo proteini, izbegava sol i sa dovoljnim unosom vode sigurno ce doci i do eliminacije celulita. Jer celulit je jedan vid masnoce, koja se akumulira i ostaje zaglavnjena u razlicitim delovima zenskog tela. Sto je najbolje proteinski napad na telo zapravo ce dovesti do toga da se kilogrami najpre tope bas na tim kriticnim mestima: butinama, bokovima, kolenima..

A ako se voda pije hladna, na zagrevanje tela, dodatno se gubi do 60 kcal.

Najoptimalnija voda za Fazu napada je Mineralna voda sa nizim nivoom natrijuma, zapravo one vode koje su vise diuretik ili laksativ. Mozda je medju nasim vodama, najbolji izbor Prolom.

Interesantno je to, iako nerado spominjem, da pica kao sto su coca cola light, coca cola zero ili bilo koje slicno koje nema vise od 1kcal po casi su zapravo vrlo korisna u ovoj fazi dijete.

Нема коментара:

Постави коментар