субота, 11. јун 2011.

Jos danas druga faza.

Plavi patlidzan na indijski nacin..
200 g tanko seckanog palvog patlidzana
50 g paradajza, seckanog na kocice
1 kasicica mesanih zacina (dodala sam vlasac, nanu, bosiljak)
malo karija u prahu, korijandera
50 g crveniih paprika seckanih po duzini..
soli i bibera

Paradajz staviti da se krcka u tiganju i to na laganoj vatri..posoliti, pobiberiti i zaciniti sa ostalim zacinima..
Patlidzan i paprike blansirati nekoliko minuta. Nakon toga u manju posudu koja moze u rernu redjati red plavog patlidzana, red paprika, sos od paradjza..tako da se zavrsi sa paradajzom. Peci sve nekih 10 minuta na 220c..


Marengo piletina
pileci file (oko 150 gr po osobi)
1 srednji luk, seckan
1/2 kocke pileceg bujona
1 paradajz, seckan
malo tamjana
50ml belog vina
2-3 pecurke, oprane i iseckane
malo soli i biibera

Dinstati luk na vodi zajedno sa bujon kockom dok se ne dobije mekani i zlatni krevet za piletinu. Preko piletine staviti paradajz. Zaliti sve vinom, poklopiti i na laganoj vatri krckati jedno sat vremena. Na pola puta dodati i pecurke..Za zavrsnicu, odstaniti visak vode tako sto ce se na jacoj vatri tako sto se ce mirisi ukrckati u jelo, a ostatak vode ce jednostavno ispariti..

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар