среда, 29. јун 2011.

Krstarenje: Proteini+povrce

Tokom faze krstarenja najlepse je uspostaviti sopstveni ritam..cesto je posle faze napada tesko nastaviti sa teskim rezimom, pa negde treba naci svoju meru..
Meni je najvise prijao ritam 3 dana proteini sa povrcem, pa jedan dan samo proteini..ali to je stvar izbora i kilograma koje topimo.. u ovoj fazi se ostaje od 1 nedelje do mesec dana..

Spanac sa belim sosom
- kao prilog za 6 osoba
450 gr svezeg spanaca, opranog skuvati u zasoljenoj vodi
beli sos
Sos Blanshe: 125ml mleka, 2 ulupana zumanceta, 1 manja solja jogurta, soli i bibera
Zagrejati mleko da bude mlako, dodati sol i biber. Polako dosipati mleko u ulupano zumance dok se skroz ne umesa. Jako ulupati (moze i mikserom) i onda dodati jogurt..Ugrejati sos.

Ugrejati rernu na 180c.
Kuvati spanac oko 10 min u slanoj vodi. Dobro pocediti i iseckati skuvano lisce. Dodati beli sos i peci jos 40 min u rerni. Sluziti sa tvrdo kuvanim jajima ili mesom po zelji.

Umesto spanaca mogu se upotrebiti i boranija ili divlja mirodjija. Boranija je jedna od najdijetalnijih namirnica. Ima svega nekoliko kalorija, a bogata je pektinom sto nas cini brzo sitim. Divlja mirodjija je prepuna antioxidantima i ima odlicnu nutritivnu vrednost. Moze se jesti sveza sa saltnim prelivom ili kuvana.

Нема коментара:

Постави коментар