понедељак, 30. мај 2011.

Kuvano meso za veceru


Kao predjelo veceras sluzim:

Tartar od lososa
potocarka
Oko 100gr lososa po osobi (moze i jedna snicla otprilike)
100 ml Sosa sa finim travkama..
Sve se lepo izmiksa, a sa sosom doziram ukus koji zelim..

Sos sa finim travkama
1 kocka (pileca, govedja ili povrtna)
1 kasicica brasna
200 gr nemasnog sira
Travke, i to:
- potocarka (prepuna je vitamina C i A i odlican je antibiotik)
- persun
- estragon (pospesuje metabolizam i izlucivanje tecnosti)
- vlasac (takdje ima dosta vitamina C i A)
- nana
rastopiti kocku u pola case vode i lagano dodati brasno, mesati istovremeno. Staviti na laganu vatru da se ugreje, ali ne da se pregreje. Skinuti sa vatra, doati sir, zacine i sos je spreman.


estragon
Il Secondo!
Kuvana govedine/junetina
250gr mesa
1l vode
1 kasicica tamijana, i 1 lovorov list
1 kocka bujona, luk, malo soli i bibera i sos Ravigote za posluzenje
Sve pomesati zajedno i kuvati meso jedno 1h i 15 min (u ekspres loncu ne moze i krace). Naseckati meso i preliti sosom..i eto ga suuuper posluzenje!

Ravigote sos
1 tvrdo kuvano jaje (sad uvidjam koliko je ideja da uvek imam kuvanih jaja u frizideru, spremnih za upotrebu)
3 srednja kisela krastavcica, lepo iseckana
1 mali luk, po 2 kasicice: vlsaca, persuna i estragona
2 male soljice nemasnog jogurta
1/2 kasicice senfa, soli
sve lepo smuckati i ohladiti pre sluzenja. Enjoy!

Нема коментара:

Постави коментар