Nasekla sam celu glavicu crnog luka..i zgnjecila jedan cen belog..
prelila sa govedjim bujonom i dinstam dok luk ne postane karmelizovan.
(kaze moja prijatljica da NE mozes dinstati luk bez ulja..e pa moze, i bas bude socan!) :)
Preko lepo smeksalog luka ubaciti i sekanu teletinu i kuvati jedno 10 minuta sa jedne i 10 minuta sa druge strane, dodati jos 2 kasike vode, ako treba i neka vise nije strasno.
Ukloniti luk i vratiti meso u preostali sok. Sluziti sa limunom i krastavcicima!
prelila sa govedjim bujonom i dinstam dok luk ne postane karmelizovan.
(kaze moja prijatljica da NE mozes dinstati luk bez ulja..e pa moze, i bas bude socan!) :)
Preko lepo smeksalog luka ubaciti i sekanu teletinu i kuvati jedno 10 minuta sa jedne i 10 minuta sa druge strane, dodati jos 2 kasike vode, ako treba i neka vise nije strasno.
Ukloniti luk i vratiti meso u preostali sok. Sluziti sa limunom i krastavcicima!
Prethodno meso treba posoliti i pobiberiti.
ОдговориИзбришиOstavila sam malo uka preko mesa, i iscedila pole kriske limuna..i preko mesa i preko svezih krastavaca (koje nisam prethodno solila) i ovo je nesto sto ce ostati na mom meniju definitivno!! Fantastican ukus
ОдговориИзбриши