петак, 27. мај 2011.

Teletina za veceru

Nasekla sam celu glavicu crnog luka..i zgnjecila jedan cen belog..
prelila sa govedjim bujonom i dinstam dok luk ne postane karmelizovan.
(kaze moja prijatljica da NE mozes dinstati luk bez ulja..e pa moze, i bas bude socan!) :)
Preko lepo smeksalog  luka ubaciti i sekanu teletinu i kuvati jedno 10 minuta sa jedne i 10 minuta sa druge strane, dodati jos 2 kasike vode, ako treba i neka vise nije strasno.

Ukloniti luk i vratiti meso u preostali sok. Sluziti sa limunom i krastavcicima!


2 коментара:

  1. Prethodno meso treba posoliti i pobiberiti.

    ОдговориИзбриши
  2. Ostavila sam malo uka preko mesa, i iscedila pole kriske limuna..i preko mesa i preko svezih krastavaca (koje nisam prethodno solila) i ovo je nesto sto ce ostati na mom meniju definitivno!! Fantastican ukus

    ОдговориИзбриши